Wednesday, November 20, 2013

RESEPI: Roti Telur

Hello.

Semenjak-menjak ni kan selalu sangat cakap pasal resepi. Padahal baru dua resepi ja pun kan. Yela, cuti-cuti semester ni taktau nak buat apa cuba jalah masak pastu tetiba nak jugak share dengan orang lain sebab aku punya resepi untuk orang yang malas tapi nak makan sebab lapar. Hehehe. Yang pasti aku tulis apa yang aku pernah buat la, sebab tu simple sangat. 

Cuti semester nak habis dah pun. 21hb ni dah kena daftar kolej. Malasnya nak belajar lagi. Kalau nak kawin, boyfriend pun takda lagi. Eh, tetibaaaa. Okaylah, harini nak share resepi roti telur. Senang sangat-sangat pun haaa.

Bahan-bahan

Roti (Gardenia/Hi-5/Masimo)
Telur
Susu (susu tin pekat/susu dutch lady)
Majerin

Cara-cara

1. Potong roti kepada empat, dua ataupun tigasegi.
2. Pecahkan telur dalam mangkuk dan kacau telur tu.
3. Masukkan susu kedalam mangkuk telur tadi dan gaulkannya.
4. Panaskan kuali dengan majerin.
5. Agak-agak dah panas, celupkan roti kedalam telur tadi.
6. Jangan rendam pulak, just celup bagi rata dan masukkan kedalam kuali.
7. Apabila roti dah nampak kekuningan, bolehlah diangkat.
8. Dah siap. Hidangkan bersama cili sos pun sedap.



Selamat menjamu selera dan selamat mencuba.